Invents monstruosos per un Halloween terrorífic

Dv.
27
Oct

Celebrar Halloween permet experimentar, embrutar-se i observar la ciència des d’una vessant lúdica.  Al cap i a la fi, tot allò que sembla fantasmagòric, té un gran component de química i de física. I si no us ho creieu, mireu, experimenteu i no perdeu l’oportunitat d’aprendre de la ciència més divertida i monstruosa.

 Atrapa el fantasma en una ampolla

Amb aquest fantasmagòric invent podreu veure com un petit fantasma, fet amb la punta del dit d’un guant de làtex i una sivella, puja i baixa per una ampolla d’aigua gràcies al principi d’Arquímedes.

fantasma atrapat ampolla

Aconsegueix un ambient aterridor amb aquesta llum de lava 

Una senzilla manera d’observar les diferents densitats de l’aigua i de l’oli i gràcies a la incorporació de l’efervescència aconseguim aquest efecte tan al·lucinant.

halloween

El misteri de les viscositats

Si treballar amb les densitats us ha agradat podeu afegir diferents productes i veure com per art de màgia cadascun ocupa un lloc encara que els introduïm de forma aleatòria.

viscositats

Mòmies voladores

Un invent per fer volar la imaginació dels més petits amb l’ajuda dels pares. Amb aquest invent, que també va de densitats, comprovarem que l’aire calent puja, mentre que l’aire fred baixa. Si aprofitem aquest principi de la física podem aconseguir que una simple bossa de té pintada com una mòmia voli fins al cel.

momia voladora

Electricitat estàtica fantasmagòrica

Amb aquesta senzilla  activitat podem observar els efectes de l’electricitat estàtica. Qualsevol dibuix servirà però res com un fantasma o un ratpenat per a una autèntica nit de Halloween.

estatica

Còctel d’ulls sanguinaris

Si teniu visites i voleu sorprendre’ls i provocar terror autèntic us proposem un invent que als més llaminers els farà molta gràcia. Només cal que ompliu la glaçonera amb aigua i introduïu uns ulls sagnants  de gominola a cadascun dels forats. Una vegada congelats ja podeu posar-los dins del got dels vostres convidats…segur que us rebran amb un crit terrífic.

plantilles fotos articles

 

Ah i no us perdeu el pròxim post: de la castanyada! ????????

Avís legal / condicions d'ús