Feu ciència ciutadana amb el mòbil!

Dc.
26
Jul.

Us sentiu científics però penseu que no teniu el material necessari? No us preocupeu! Feu servir el vostre mòbil! Us proposem cinc aplicacions que us permetran participar en tasques pròpies de la recerca científica!

 

1) Mosquito Alert

El seu objectiu és lluitar contra l’expansió del mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, dues espècies de mosquit invasores que poden transmetre malalties globals com ara el Zika, el Dengue i la Chikungunya.

MA

Amb l’aplicació mòbil Mosquito Alert qualsevol persona pot notificar una possible troballa de mosquit tigre o de mosquit de la febre groga i dels seus llocs de cria a la via pública enviant una foto. Aquesta informació complementa el treball científic i permet que els gestors de salut pública utilitzin aquesta informació per seguir i controlar l’expansió d’aquests mosquits als barris i a les ciutats.

 

2) Riu.net 

Riu.net és una app per a telèfons mòbils que permet avaluar de manera intuïtiva i senzilla, l’estat ecològic d’un riu i transmetre aquesta informació als experts de la Universitat de Barcelona.

riunet

 

3) OpenTreeMap

Aquesta aplicació mòbil permet que usuaris, centres educatius, institucions i altres associacions col·laborin activament en la identificació i localització dels arbres i plantes que podem trobar en nuclis urbans.

opentree

 

4) Science Journal

Science Journal és una eina per fer experiments científics amb el teu telèfon mòbil. Pots fer servir els sensors del telèfon o connectar-lo a sensors externs per dur a terme experiments al teu entorn. Organitza les teves idees en projectes, fes prediccions, pren notes i recull dades de diverses proves; tot seguit, anota’n els resultats i analitza’ls. És el quadern de laboratori que sempre tens a mà.

SJ

 

5) Flood up

Flood up és una app que permet consultar i compartir, en temps real, observacions d’inundacions i els seu efectes.

fu

Avís legal / condicions d'ús