Festes d’aniversari amb valor afegit

Dl.
09
Oct

Celebrar l’aniversari amb els nens de l’escola sempre representa un repte. A la pressió de trobar una activitat que realment encaixi per edat, que acompleixi les expectatives exigents dels petits i que els ho faci passar bé, hem de sumar la tendència de trobar alguna cosa diferent. Dues festes iguals, quin pal!

 

Aquest repte l’aprofiten cada vegada més empreses, institucions, fundacions i entitats per oferir alternatives a les festes d’aniversari convencionals amb el propòsit que, a més a més de passar-ho bé, s’enduguin tots els assistents un regal magnífic i que els durarà per a tota la vida: coneixement.

 

Imagina que la celebració no es fa al voltant d’un pastís, sinó d’un robot. Aquesta és la proposta de la Fundació Sabadell que ofereix la possibilitat de fer una festa-taller amb la construcció d’un robot fet amb peces de Lego. Altres centres de formació de robòtica i programació, com ara Tecnolegoris o a Peques&robots, que habitualment ofereixen activitats extraescolars, també tenen activitats específiques per aniversaris.

 

robotica petita

 

Si es tracta d’un grup de nens més actius, una proposta com la de La Pedrera us encaixarà bé: un joc de pistes per treballar coneixements, treball en equip i posar a prova la seva capacitat de deducció. Per als més creatius, el Creactivity del CosmoCaixa, és ideal per idear i posar en pràctica el pensament científic de la prova-error en múltiples activitats com la de construir una canalització amb peces o la de fer un artefacte amb material reciclat per fer volar en el túnel de vent.

 

creactivity petita

 

Ara bé, si els vostres són més de pantalles, què us semblaria una experiència de realitat virtual? Les noves tecnologies poden ser un bon estímul per aprendre jugant. FronteraVirtual ofereix la possibilitat de gaudir de l’experiència de la realitat virtual on pares, mares i fills podran posar a prova la seva destresa en la construcció a partir d’elements amb diferents formes i mides.

 

frontera virtual petita

 

Si voleu apostar per una activitat de coneixement amb una aplicació pràctica, res millor que una cooking party. Seguir una recepta, permet introduir l’infant en el món de les mesures, les temperatures i les capacitats. Aquesta és la proposta de la Cookiteca, per exemple. Sempre és un al·licient veure les mates en la seva faceta més pràctica.

 

COOKING KIDS petita

 

Si busqueu una celebració on els més petits millorin les habilitats de motricitat fina podeu consultar el programa de festes d’aniversari que ofereix el Just For You Kids que van des de tècniques d’il·lustració fins al modelatge.

 

justforyoukids petita

 

Si l’aniversari cau quan el bon temps esclata i tancar-se no ve de gust, l’experiència de la Masia Can Deu és ideal ja que no només permet als més petits gaudir de la natura sinó que proposen experimentar i ampliar els coneixements en medi ambient.

 

can deu petita

 

Avís legal / condicions d'ús