Fes ciència fent turisme

Dv.
24
Jul.

Natura, paisatges, indústria, paleontologia, botànica, arqueologia, tecnologia, geologia… la ciència és a tot arreu però no tothom la sap copsar com nosaltres. Surt de Recerca per Catalunya ha recollit totes les activitats que, malgrat la situació excepcional actual, s’organitzen arreu del territori aquest estiu.

20 parcs naturals, 16 observatoris astronòmics, alguns de renom internacional, més de 80 museus afins a la ciència i la tecnologia, centres de recerca, colònies industrials, obres d’enginyeria, jaciments, vestigis d’èpoques pretèrites, coves, volcans, rius, deltes i una gran diversitat d’espècies i de paisatges fan de Catalunya un país complet per a unes vacances perfectes.   Si a tot això li sumeu la possibilitat de col·laborar amb alguna de les activitats de voluntariat ambiental i de ciència ciutadana, que s’organitzen per a estudiar i preservar el medi ambient, la proposta que ofereix el territori és majúscula.

El turisme científic és un turisme de coneixement, de sensibilització, de reivindicació, descentralitzat i representa un complement i una alternativa al què estem acostumats. Després de mesos tancats a casa i amb un futur incert, gaudir de totes les activitats, tallers i excursions possibles és la millor manera de normalitzar una situació atípica i de donar un cop de mà a la cultura, en el nostre cas científica, i al turisme per remuntar els efectes de la pandèmia.

 

Aquest estiu, #fesciènciafentturisme.

Avís legal / condicions d'ús