ESTIU, MAINADA I CIÈNCIA

Ds.
01
Juny

Si us acabeu d’adonar que a les vuit del vespre ja no és fosc i que la roba d’abric ja pica, és que esteu entrant en la dimensió desconeguda del “què faré amb els nens quan acabin l’escola?”. Per això us proposem aquest post amb els casals i els campaments més interessants si el que voleu és una oferta amb alt valor científic i tecnològic per als vostres fills.

Campament “WRO SUMMER CAMP”

Aquest campament està pensat per a tots aquells participants amb experiència en competicions de robòtica amb EV3 LEGO mindstorms, que desitgin millorar el seu nivell de programació i muntatge. El campament de 6 dies inclou tallers d’algorítmica avançada per a competició; muntatges d’estructures complexes i seqüencials; gestió i organització d’equips; tàctica, estratègia i dinàmiques per a resolució de problemes i treball en equip. A més a més, per alliberar la tensió i distreure la ment, l’oferta de ciència es complementa amb activitats d’aventura.

Informació pràctica
Dates: del 7 al 13 de juliol
Lloc: Vilobí d’Onyar
Preu: 450 €

COLÒNIES DE DISSENY DE VIDEOJOCS

Si els vostres fills i filles estan enganxats als videojocs ja és hora de treure partit a això. Aquestes colònies treballen els valors com ara la confiança, el respecte i els ajuden a desenvolupar les pròpies activitats mentre s’inicien en el sector de l’oci interactiu. Cada participant podrà desenvolupar un projecte personal de manera que, ja sigui davant de la pantalla com amb les activitats de lleure, d’aventura i els esports, gaudiran d’allò que més els agrada d’una manera intensiva durant 6 dies.
Una setmana que dona per fer 24 hores de taller pràctic de disseny de videojocs amb monitors/ores especialitzats, mestres de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB).

Informació pràctica
Dates: del 14 al 20 de juliol
Lloc: La Conreria. Tiana
Edat: de 13 a 17 anys
Preu: 610 €

COLÒNIES DE ROBÒTICA AMB INNOVA DIDÀCTIC

Una estada d’una setmana, en un entorn privilegiat de la Garrotxa, on els participants podran crear projectes amb robots diversos, tot estimulant la ciència, la tecnologia, l’art i les matemàtiques. Orientat a dues franges d’edat, de 7 a 9 i de 10 a 13, els participants coneixeran el llenguatge de programació per blocs amb el Lego WeDo, l’Edison o el Croc and Play, o dissenyaran creacions pròpies amb motors, sensors infrarojos, seguidor de línies… Aquesta oferta es completa amb activitats de lleure com ara sortides, esports, jocs de nit i altres activitats especials.

Informació pràctica
Dates: del 30 de juny al 6 de juliol
Lloc: La Canova-la Garrotxa
Edat: de 6 a 9 anys i de 10 a 13 anys
Preu: 470 €

EXPLORIUM. COLÒNIES CIENTÍFIQUES D’ESTIU

Les colònies de l’eXplorium proposen unes activitats d’interès científic integrades al concepte més clàssic de les colònies i adaptades a diferents franges d’edat. Matemàtiques, química, biologia, física, robòtica, astronomia o arquitectura són les disciplines que es treballen a través del joc, dels reptes i estimulant el treball en equip. Els monitors no només estan especitzats en lleure, sinó que aporten la seva visió professional en el món de la ciència.

Informació pràctica
Dates: del 7 al 14 de juliol / del 14 al 21 de juliol
Lloc: Talamanca
Edat: de 6 a 11 i de 12 a 16 anys
Preu: 420 €

SCIENCE CAMP AMB DANI JIMÉNEZ

Les colònies que proposa en Dani Jiménez volen reforçar l’anglès durant l’estiu ja que està present tant en el joc com en la convivència pròpiament dita (els monitors són nadius); gaudir de la natura en un paratge d’alta muntanya; i despertar l’interès per la creativitat i el món científic. Sense cap mena de dubte una completa estada que inclou regals científics per als assistents.

Informació pràctica
Dates: del 14 al 20 de juliol / del 21 de juliol al 27 de juliol
Lloc: La Molina
Edat: de 8 a 16 anys
Preu: 600 € per setmana

Avís legal / condicions d'ús