EspaiCiència, la cita anual amb la ciència al Saló de l’Ensenyament.

Dm.
19
Març

Aquest espai de divulgació científica per a joves de 15 a 18 anys, que compleix 11 anys de vida, integrarà del 20 al 24 de març diferents universitats, centres de recerca, empreses i d’altres entitats catalanes vinculades a la ciència, que oferiran un programa continu d’activitats divulgatives i experiments científics lúdics i interactius en el marc del Saló de l’Ensenyament.

L’EspaiCiència es planteja com una eina per als joves estudiants d’ESO i batxillerat que han de decidir el seu futur professional, per tal que puguin tenir un primer contacte pràctic amb el món de la ciència i la tecnologia que els encoratgi per encaminar el seu futur professional cap l’àmbit STEAM. L’FCRi, seguint el seu programa de promoció de les dones al món científic i foment de les vocacions STEAM de les noies, “Dones i Ciència”, exposarà a l’EspaiCiència la mostra “Grafits urbans, dones pioneres en ciència i tecnologia” que reivindica el paper estratègic actual de les dones a la ciència.

L’FCRi proposa també a l’EspaiCiència el seu “Joc de turisme científic”, una plataforma de joc en línia on els participants hauran de contestar 7 preguntes amb 4 possibilitats de respostes a qüestions relacionades amb destinacions amb rerefons científic d’arreu Catalunya. Dimecres 20, dijous 21 i divendres 22 de març, s’organitzaran 3 partides en directe per dia. Tots els participants rebran com a obsequi una motxilla i els guanyadors obtindran un lot de marxandatge de l’empresa HP. Un cop finalitzat el certamen, la persona guanyadora de les 9 partides fetes, amb major puntuació per nombre de respostes i velocitat, obtindrà una impressora fotogràfica HP Sprocket 100.

Avís legal / condicions d'ús