Ciència per a nens: contes, recursos i experiments

Dj.
10
Nov.

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, que es celebra aquesta setmana, volem proposar-vos algunes de les millors maneres de viure-la de prop. Poseu-vos la bata i que comenci l’experiment!

 

1. Els Contes de la Laura i el Joan

Contes Laura i Joan

 
Què es la química orgànica? Com es fan experiments amb mosques? Com s’investiga amb nanocàpsules? Totes aquestes preguntes ens les responen la Laura i el Joan, que a través de diversos contes es convertiran en petits investigadors i ens donaran a conèixer la recerca científica que es fa a Catalunya. I si a més voleu aprendre idiomes tot divertint-vos amb la ciència, la Laura i el Joan també parlen anglès!

 

2. Ciència animada

Us imagineu canviar per un dia els vostres dibuixos animats preferits per un científic animat? La Universitat de Barcelona ha creat el projecte “Ciència animada”, on a través de diversos capítols ens expliquen de manera visual i amena conceptes científics que fins ara segur que no coneixíem. Podeu veure per internet els capítols d’aquests dibuixos animats científics en català, castellà i anglès.

 

3. Recerca en Acció

recerca en accio

Voleu saber més sobre la densitat de l’aigua freda i calenta, jugar amb líquids, o simular una erupció volcànica? A Recerca en Acció us proposen experiments molt interessants aptes per fer a casa i convertir l’habitació en un autèntic laboratori científic. Seleccionant una temàtica i un nivell educatiu, ens proposarà diverses idees fàcils i divertides d’experiments científics casolans.

 

4. Diccionari científic

De l’A a la Z. L’autora Rosa Estopà ha escrit el llibre ‘Petit diccionari de la ciència’, destinat als petits científics d’entre 5 i 8 anys, on podreu consultar el significat de centenar de mots relacionats amb la ciència. Cada definició va acompanyada d’un dibuix que ens aclarirà què significa cada paraula. També hi ha una versió del diccionari en castellà i en anglès.

 

5. Il·lustraciència

Il·lustra ciència

Si us agrada la il·lustració, us recomanem endinsar-vos en el món de la ciència il·lustrada a través d’Il·lustraciència, que organitza activitats, conferències i exposicions sobre els dibuixos relacionats amb qualsevol disciplina científica.

 

6. Setmana de la Ciència

Si sou uns amants de la ciència ja sabreu que aquesta setmana i durant 10 dies Catalunya celebra la Setmana de la Ciència, amb les llegums, la cartografia i la relació global/local com a principals protagonistes. Hi ha tallers, jocs, experiments, xerrades, jornades de portes obertes… Tota mena d’activitats relacionades amb totes les disciplines científiques i per tota la geografia catalana. No us ho perdeu!

 

Bona Setmana de la Ciència!

Aprofiteu la setmana dedicada a la ciència per convertir-vos en petits grans científics i gaudiu de les activitats que us proposem a l’agenda!

Avís legal / condicions d'ús