Celebra la castanyada visitant boscos de castanyers

Dm.
31
Oct

A Catalunya, actualment hi ha 20 milions de castanyers que ocupen 30.000 hectàrees repartides principalment per la Selva, Osona així com el Vallès Oriental, el Maresme i les muntanyes de Prades a Tarragona.

La fusta del castanyer no es podreix; és molt resistent a les inclemències meteorològiques i el seu ús ha variat al llarg dels anys, des de fer bots per al transport marítim, fins a mobles de jardí. El tronc del castanyer es buida amb els anys, per això els més vells permeten entrar dins i copsar la seva grandària.

Si sortiu a veure castanyers, penseu que tenen propietari i, llevat que tingueu el seu consentiment, no està permès collir-ne les castanyes.

El castanyer de les nou branques | Viladrau

Una excursió pel Montseny us permetrà conèixer aquest majestuós arbre que compta amb 9 branques disposades en forma de canelobre. Una passejada per un sender des de Viladrau us portarà a la clariana on reposa, envoltat per altres arbres, l’emblemàtic castanyer que va ser escollit com a símbol del municipi.

viladrau_castanyer9_01

Castanyer del Cuch | Montseny

Paga la pena una excursió per a conèixer l’arbre més gruixut de tot Catalunya. Situat a 786 metres sobre el nivell del mar, aquest arbre compta amb un perímetre de 20,66 m. Una senzilla excursió per la cara sud del Montseny, us portarà fins a l’anomenat Castanyer Gros on podreu veure les entranyes d’aquest arbre centenari i imaginar-vos com era viure dins seu.

can cuch

Castanyers centenaris del Brull | Osona

Si voleu veure la magnificència d’aquests arbres, aquesta és la vostra excursió. Amagats entre boscos d’alzines i roures,  els castanyers centenaris estan a tocar de la fageda de la baga de Collformic. La seva forma dóna pistes de la resistència d’aquests arbres, que han superat tot tipus de penúries.

castanyers brull

Castanyers de Prades

Aquesta visita és ideal fer-la a la tardor, ja que gaudirem de l’explosió de variants cromàtiques que aquesta estació ens ofereix. Molts dels castanyers de Prades tenen una salut delicada ja que pateixen una malaltia que els afecta fins a morir. Un tractament permet conservar-los tot i que el fet de no gaudir de bona salut fa que no donin gaire fruits.

prades

Avís legal / condicions d'ús