Casals i colònies dedicades al món científic

Dl.
18
Juny

Ja som a les portes de l’estiu i això vol dir que els més petits acaben l’escola i ja són a punt per a poder gaudir plegats de les vacances d’estiu, però, és clar, els pares encara han de suportar unes setmanes més per a poder descansar. És en aquest moment que hem de valorar entre els casals, les colònies, els avis i un inacabable ventall de possibilitats on deixar els nens a manca d’escola.

Si us trobeu en aquesta situació, potser aquestes recomanacions us ajuden a prendre una bona decisió.

 

Científics marins

A Calafat els amics de plàncton diving, juntament amb el Port de Calafat, organitzen un casal d’estiu perquè tots els nens que estiuegin o visquin a l’Ametlla de Mar puguin fer activitats de descoberta de natura i del món de la mar. Organitzats per biòlogues marines o oceanògrafes i amb la col·laboració d’especialistes en la gestió del lleure, aquest casal pretén convertir els més petits en científics marins i resoldre diferents preguntes amb el mètode científic.

Dates: 2 de juliol fins al 3 d’agost de 2018 (ampliable a 31 d’agost si hi ha demanda).
Horari: de 9 a 14 h.
Preu: 80 € / setmana.
Edats: de 6 a 14 anys (imprescindible saber nedar bé).

 

 

Casal tecnològic i robòtic

Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies,a Les Franqueses del Vallès, els amics de l’eXploriumestan a punt per començar aquest casal plantejat per setmanes, per tal d’oferir activitats diferents de manera que els infants puguin assistir-hi diverses setmanes. Cada setmana té un eix transversal que vertebra totes les activitats i que permet, cada setmana, fer un projecte de robòtica que consistirà a dissenyar, construir, programar i executar el robot. A més a més, s’hi inclouen activitats de física, matemàtiques i informàtica, sense oblidar l’esperada piscina per descansar el cervell.

Dates: del 27 de juny al 29 de juliol.
Horari: de 9 a 14 h.
Preu:64 €/setmana.
Edat: de 6 a 12 anys.
 

 

Dani Jiménez Science Camp

La Molina és el paratge ideal perquè en Dani Jiménez, el científic més mediàtic del país, ens proposi els experiments més espectaculars amb un campus que uneix ciència i anglès. La proposta pretén despertar la creativitat i l’interès pel món científic. A més a més, aquest campus inclou activitats de natura d’aventura i en anglès. Dues setmanes, dues opcions per viure en un entorn únic i gaudir d’un autèntic campus STEAM.

Dates: del 26 al 27 de juliol | del 15 al 21 de juliol.
Preu:600 €/setmana (inclou allotjament i àpats).
Edat: de 8 a 14 anys.

 

 

Casal Astronomia. Creativitat i ciència

A Vilassar de Mar, els amics de El Cercle, ens proposen un casal refrescant i molt científic. A través del personatge de la Cassiopea, una nena que es fa moltes preguntes, aquest casal aglutina activitats d’astronomia, tecnologia, éssers vius, art i cuina. Cada setmana es dedica a una d’aquestes branques on la ciència és ben present. Les activitats es fan segons el nivell educatiu dels infants. En alguns casos són les mateixes i en d’altres s’adapten a altres propostes.

Així mateix, proposen activitats intergeneracionals per a fomentar la relació i l’autoaprenentatge internivell.

Dates:del 26 de juny al 27 de juliol (possibilitat d’ampliar fins al 3 d’agost a demanda).
Preu:des de 66,80 €/setmana (inclou allotjament i àpats).
Horari: de 9 a 13h i de 15 a 17h
Edat: de 3 a 11 anys.

 

Museu del Gas. UN VIATGE A TRAVÉS DE LA CIÈNCIA. CASAL D’ESTIU


Aquest estiu, el Museu del Gas t’ofereix un viatge que et farà descobrir com la ciència pot explicar-nos bona part de la realitat, del món que ens envolta i de la vida. Fes la maleta per emprendre aquesta aventura i atreveix-te a viure una vertadera experiència científica!
Aquest casal també està programat per setmanes i una línia argumental per a cada setmana.  D’aquesta manera ens proposen descobrir els orígens de la Terra, la vida privada de les plantes, les espècies animals més desconegudes, els misteris que s’amaguen en les profunditats del planeta Terra o entendre la relació que hi ha entre l’art i la ciència.
Una completa proposta creada en col·laboració amb Funbrainpensada per entendre millor el planeta on vivim.

Dates:del 26 de juny al 27 de juliol (possibilitat d’ampliar fins al 3 d’agost a demanda).
Horari: de 8 h a 15 h.
Preu:de 9 a 13 h: 65 € / setmana; de 9 a 15 h: 90 € /setmana.
Edat:de 6 a 14 anys.

 

 

Colònies científiques d’eXplorium


eXplorium, empresa dedicada al lleure científic, organitza la quarta edició de les Colònies Científiques amb el propòsit de desenvolupar el pensament científic i tecnològic a través del joc i l’experimentació en contextos de convivència i d’educació en valors. A la casa de colònies Les Codines, a Montesquiu, Osona, els infants podran submergir-se en el món de la ciència gràcies a un fil conductor que lliga transversalment totes les activitats i fomenta la creativitat i el pensament fantàstic dels més petits i no tan petits.  L’entorn, les excursions, els jocs i les aventures són el complement ideal per aquesta sortida amb un gran valor afegit, el coneixement.

Dates: torn de l’1 al 8 de juliol per joves d’ESO i torn del 8 al 15 per a infants de primària.
Edats: torn de 1r a 4t ESO i torn de 1r a 6è de primària.
Preu: 390 € (330 € per a germans/es).

 

 

TECNOCAMPAMENTS

A Fogars de la Selva la proposta la portaCodelearn, que ens presenta uns campaments tecnològics que pronostiquen com a inoblidables. En un entorn únic, en plena natura, al costat d’una antiga rectoria, els infants podran desconnectar de tot i a la vegada connectar-se a la tecnologia al voltant dels videojocs. Jugaran, però també faran primers passos en diverses eines per a crear jocs.

Aquests campaments també inclouen excursions, esports, activitats nocturnes, dia de platja, pilotar drons, jocs, piscina i a més a més reforçar l’anglès.

Edats:de 9 a 16 anys.
Dates:del 15 al 21 de juliol.
Lloc:Escola de Camp de Ramió (08495 Fogars de la Selva).
Preu:575 €.

 

 

Si sou dels que voleu anar per lliure, no cal que deixeu de banda la ciència. Sempre podeu gaudir de la interminable oferta que museus, patrimonis, parcs, centres d’interpretació que, durant els mesos d’estiu, tenen una oferta la mar de refrescant per a les nostres neurones.

 

Avís legal / condicions d'ús