Visita guiada a la Muntanya de Sal de Cardona


Dg.
30
octubre

El Parc Cultural de la Muntanya de Sal ofereix al visitant:

  • Un recorregut guiat a 86m de profunditat: A l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997, es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món!
  • Un passeig per les antigues instal·lacions mineres: Sota la imponent imatge del castellet de l’antic pou d’extracció del mineral, Maria Teresa, s’estén l’àrea museogràfica: un espai obert que explica la història de l’explotació de les sals, la geologia, la mineralogia i la botànica d’aquest Espai d’Interès Natural, la Vall Salina de Cardona.

Alhora podreu entrar a l’edifici de màquines del pou miner i contemplar una veritable joia de l’arqueologia industrial: la maquinària del pou dissenyada i construïda per Alsthom (avui Alstom)  als anys 20.  Si baixeu al soterrani trobareu una exposició fotogràfica.

L’antiga fusteria i taller mecànic és avui l’espai que acull el Centre d’Artesania de la Sal, Art-Sal i l’exposició “Memòria de les Dones de les Colònies Mineres”. Alhora hi trobarem l’espai de “La Cafeteria” i una terrassa exterior.  A la recepció hi trobareu “La Botigueta” amb un ampli assortit de productes i bibliografia sobre Cardona.

DATA: 30-10-2022
HORA: 13h
PREU: Adults: 12€; Jubilats: 10€ ; De 2 a 4 anys: 3€; De 5 a 11 anys: 6€
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Totes les edats
ADREÇA: Parc Cultural de la Muntanya de Sal - Carretera de la mina s/n
LOCALITAT: Cardona
CONTACTE: 93 869 24 75 / informacio@cardonaturisme.cat

Avís legal / condicions d'ús