VISITA GUIADA LES TEXTURES DE LES ROQUES


Dj.
30
gener

Un dels objectius de les ciències de la terra és conèixer l’origen, la formació i l’evolució de les roques. L’observació de la textura de les roques i els seus components serveix de font d’informació per a aquest fi. A partir del seu ús en la geologia, l’anàlisi de les textures té aplicació en la ciència, la resolució de qüestions pràctiques i el gaudi estètic amb les estructures rocoses.

Aquests tres eixos defineixen el relat de l’exposició que es podrà visitar al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona del 21 de gener al 5 de febrer de 2020. L’objectiu és il·lustrar un conjunt de textures de roques representatives d’un context geològic tan variat com Catalunya.

La mostra, organitzada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Grup d’Innovació Docent Geoquímica i Roques Ígnies, Metamòrfiques i Sedimentàries de la UB, inclourà continguts introductoris de la geologia com ara el cicle de les roques, els components de les roques, la caracterització de textures mitjançant el microscopi petrogràfic i la contextualització geològica del conjunt de roques.

DATA: 30-01-2020
HORA: De 17 a 18 h
PREU: Activitat gratuïta
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Universitat de Barcelona_Vestíbul edifici històric - Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: cultura@ub.edu
Avís legal / condicions d'ús