Visita Guiada al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà


Dg.
16
juny

Ara fa 6.000 anys, un grup de pobladors varen estar foradant la terra fins a crear un entramat de mines de 200 hectàrees, per extreure’n un misteriós mineral de color verd, la variscita, que usaven per fer joies.

Sota els peus de la ciutat, les mines neolítiques de Gavà són les mines en galeria més antigues d’Europa, dedicades a l’explotació de la variscita. Els miners i mineres reutilitzaren algunes cavitats per enterrar-hi els morts, acompanyats de rics aixovars amb objectes arribats de llocs remots, a través d’intercanvis, i atrets per la variscita. I també per deixar-hi les deixalles del dia a dia, d’un valor incalculable per conèixer com eren les comunitats que van viure a Gavà al neolític i com era el paisatge que les envoltava. Un jaciment únic i referent a Europa, declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya, on encara avui en dia s’excava a la cerca de tresors.

Viu la prehistòria al Parc Arqueològic Mines de Gavà, un modern centre d’interpretació totalment accessible, i coneix a través d’una experiència personal i plena d’emocions aquest ric llegat que posem al vostre abast de manera divertida i amena, però també científica i rigorosa.

DATA: 16-06-2024
HORA: 12 h
PREU: Entrada general: 7,50 € Entrada reduïda: 4 € Entrada gratuïta: menors de 7 anys + Visita guiada: 3,70 €
RESERVA: No cal reserva prèvia (places limitades)
PÚBLIC: Public familiar
ADREÇA: Parc Arqueològic Mines de Gavà - Jaume I, 7 08850 Gavà
LOCALITAT: Gavà
CONTACTE: 93 263 96 20 parcarqueologic@gava.cat

Avís legal / condicions d'ús