Visita al Museu de l’Aigua i el Tèxtil


Dg.
10
març

El monumental edifici dels Dipòsits Vells (12 milions de litres d’aigua) acull el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l’aigua i el progrés de la ciutat i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya Central.

ELS PRIMERS GRANS DIPÒSITS. D’entrada, és un privilegi poder accedir a l’interior d’uns enormes dipòsits d’aigua (12 milions de litres de capacitat, 2.400 metres quadrats de superfície) que encara conserven l’estructura, les obertures superiors i, fins i tot, la humitat. La simple visita de l’espai ja és d’un gran interès.

DE LA SÉQUIA A LA CINTERIA. El Museu de l’Aigua i el Tèxtil acull dues destacades exposicions permanents que tenen un gran vincle amb la raó de ser del Parc de la Séquia: la importància de l’aigua per al desenvolupament humà. Una mostra sobre la Séquia ens explica la gran obra de la Séquia des d’una perspectiva històrica i centrada especialment en els seus efectes per al creixement de la producció agrícola i de l’urbanisme des de l’edat mitjana. D’altra banda, una mostra sobre la cinteria explica la importància d’aquesta indústria a la ciutat, que és el gran referent del sector al mercat espanyol.

DATA: 10-03-2024
HORA: De 10 a 14 h
PREU: 5€ adults | 3€ reduïda | menors de 7 anys gratuïta
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic familiar
ADREÇA: Museu de l'aigua i el tèxtil - Masia de Can Font. Carretera de Santpedor, 175 08243 Manresa
LOCALITAT: Manresa
CONTACTE: 93 877 22 31

Avís legal / condicions d'ús