Vins & Búnquers


Dg.
13
novembre

El vi és un reflex del paisatge on creix la vinya i fins i tot, d’arquitectures històriques pràcticament oblidades com els búnquers de la post-guerra que trobem a la plana de l’Alt Empordà. Un patrimoni localitzat i investigat en el llibre “Recórrer la Garriguella fortificada. Desxifrant els búnquers: arquitectura i paisatge”, de l’arquitecta Adela Geli i Anticó.

L’organització defensiva dels Pirineus construïda durant els anys 1944-1950 es va materialitzar amb aproximadament 6.000 búnquers que, fora del seu context bèl·lic original, passen a ser arquitectures defensives talment com els castells medievals. La meitat d’aquests búnquers són a Catalunya, i més d’una quarta part en territori empordanès.

La visita guiada et farà descobrir la història dels búnquers i la seva arquitectura, dissenyada segons l’arma que estava previst utilitzar-hi i camuflada d’acord amb el paisatge de vinyes que l’envolta. L’experiència finalitzarà amb un tast dels vins elaborats a partir del raïm de les vinyes visitades.

Dificultat de la ruta fàcil
Distancia 2.9km
Cal portar gorra i calçat còmode

DATA: 13-11-2022
HORA: 10h
PREU: 15€
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Agrobotiga Cooperativa Agrícola de Garriguella - Cooperativa Agricola de Garriguella Bodega Cooperativa Agrícola de Garriguella
LOCALITAT: Garriguella
CONTACTE: vinsibunquers@gmail.com

Avís legal / condicions d'ús