Vine a l’exposició “Tota pedra fa paret. La Pedra Seca a Catalunya”


Dg.
02
agost

La mostra, produïda per l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) i el Departament de Cultura, recull les construccions i tècniques presents a Catalunya a través d’una mostra fotogràfica que pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques i en la diversitat territorial, al mateix temps que valora la tècnica reconeguda, l’any 2018, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.
Sostenible i harmònica amb l’entorn natural, la pedra en sec ha sobreviscut al pas del temps com a testimoni de les formes de vida del passat. Entre màrgens, barraques, ponts, cocons i altres construccions destinades a l’agricultura, la ramaderia o l’abastiment d’aigua, aquest tipus d’arquitectura tradicional forma part del paisatge i la identitat de les Terres de l’Ebre. L’exposició itinerant “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, en la seva primera estada en terres ebrenques, es podrà visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta, fins el 2 d’agost.
La majoria de construccions i edificacions de pedra seca que es conserven a Catalunya van ser construïdes durant els segles XIX i XX, però la mecanització del camp i l’extensió del conreu de cítrics ha provocat en molts casos la desaparició de màrgens de pedra seca i altres elements. A més, hi ha hagut un abandonament important de terres amb construccions de pedra en sec, és per això que un dels punts claus de l’exposició recau en reivindicar la importància de conservar aquestes construccions basades en tècniques mil·lenàries, que avui estan en perill de desaparèixer.
DATA: 02-08-2020
HORA: D’11 a 14 h
PREU: Entrada gratuïta (aforament limitat per COVID19)
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Tots els públics
ADREÇA: Museu de les Terres de l'Ebre - C/ Gran Capità, 34 | Amposta
LOCALITAT: Amposta
CONTACTE: 977 702 954
Avís legal / condicions d'ús