Vine a l’exposició sobre el professor Margalef. Primer ecòleg de Catalunya


Ds.
28
desembre

El Palau Robert recorda en una exposició la figura de Ramon Margalef (1919-2014), el científic més important de Catalunya i ecòleg, per donar a conèixer la seva figura i projecció global als ciutadans i alhora divulgar temes de màxima actualitat com ara l’ecologia i el medi ambient i la cultura científica en general, coincidint amb el centenari del seu naixement.

“Ramon Margalef, ecòleg global” es presenta al Jardí del 10 de desembre al 2 de febrer. Els comissaris de la mostra són Francesc Peters i Ramon Margalef Mir, fill del científic. La mostra s’emmarca dins els actes de celebració del centenari del naixement de Ramon Margalef, commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició gira entorn la figura de Ramon Margalef amb pinzellades de la seva vida científica i personal. Margalef, un referent científic català i global, és àmpliament conegut en cercles acadèmics i institucionals, però és en gran part encara desconegut per al públic general. El relat es desenvolupa a partir de temes d’interès general en el moment actual, com ara el cicle de l’aigua, els canvis en el paisatge, el declivi dels recursos pesquers, la biodiversitat i altres. Margalef contribueix a l’estudi d’aquests temes, com es pot comprovar amb apunts biogràfics i comentaris seus.

L’exposició s’estructura en sis mòduls: PersonaProducció marinaL’aigua vitalL’energiaBiodiversitat i La nostra biosfera.

DATA: 28-12-2019
HORA: De 9 a 20h
PREU: Activitat gratuïta
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Palau Robert - Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: palaurobert@gencat.cat | 93 292 12 60
Avís legal / condicions d'ús