Vine a conèixer les 342 espècies de Bonsai del Botànic


Ds.
28
març

La col·lecció de bonsai del Jardí Botànic té el seu origen en el llegat que la família de Pere Duran i Farell va deixar al Jardí. Aquest enginyer, empresari i decidit impulsor del Jardí, també va ser un reconegut mestre en el món del bonsai. Des que es va iniciar en aquest art al començament dels anys vuitanta i fins a l’any de la seva mort, 1999, va desenvolupar i reunir una notable col·lecció de 108 bonsais d’espècies mediterrànies, 80 de les quals es troben a la col·lecció del Jardí.

El Jardí Botànic de Barcelona ha conservat i ampliat aquesta col·lecció a través d’adquisicions, altres donacions o recuperacions i actualment consta de 342 exemplars. Hi ha un espai habilitat als vivers del Jardí on es poden veure exposats 36 bonsais que varien segons les estacions i les necessitats de cada exemplar. Alguns arbres s’exposen amb plantes d’accent (plantes d’acompanyament) que complementen i realcen la bellesa de l’arbre i que, a més, imiten la manera com es mostren tradicionalment al Japó.

Aquesta col·lecció rep periòdicament la visita d’un mestre japonès que assessora, marca pautes i aporta el seu toc magistral a la modelació dels arbres. I és que el Jardí Botànic de Barcelona treballa amb l’objectiu de convertir aquest conjunt de bonsais en una col·lecció de referència internacional d’espècies mediterrànies.

Accés per les taquilles del Jardí Botànic: c. Dr. Font i Quer s/n (confluència amb el passeig Olímpic), parc de Montjuïc, 08038 Barcelona.

DATA: 28-03-2020
HORA: 10:30 a 17:30h
PREU: 3,5€ adult / Consulta Descomptes
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic familiar
ADREÇA: Jardí Botànic de Barcelona - Carrer Dr. Font i Quer s/n
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: 932 564 160
Avís legal / condicions d'ús