SEGUEIX EL RITME DE LA NATURA A CASA, A L’ESCOLA O A LA FEINA


Dl.
30
setembre

El ritme de la natura o fenologia són els canvis estacionals en les plantes i els animals que estan íntimament lligats al clima: sortida de les fulles, floració, aparició d’insectes, migració dels ocells, etc. Els científics poden obtenir molta informació sobre els efectes que el canvi climàtic produeix en els ecosistemes naturals observant com s’alteren aquests ritmes.

En aquesta jornada comprovarem que les bases de dades llargues en el temps i ben repartides arreu del territori constaten que el canvi climàtic altera la fenologia de les plantes i els animals. Veurem en quins éssers vius s’estan notant més els efectes del canvi climàtic i com veure-ho en cadascun d’ells. I, finalment, podrem enriquir-nos de l’experiència d’algunes iniciatives que ens donaran idees pràctiques.

 


Aquesta activitat forma part de les jornades Ground Truth 2.0 Week 2019 , en les quals es realitzaran activitats simultàniament en sis ciutats d’Europa i de l’Àfrica. Cada ciutat –inclosa Barcelona– és un observatori ciutadà del projecte europeu Ground Truth 2.0, que ha construït sis observatoris per demostrar la viabilitat tecnològica, la implementació sostenible i els múltiples beneficis socials i econòmics dels observatoris ciutadans. RitmeNatura és l’observatori i cas de demostració d’Espanya.

DATA: 30-09-2019
HORA: de 17h a 20 h
PREU: Activitat gratuïta
RESERVA: Cal inscripció prèvia
PÚBLIC: Públic General
ADREÇA: Institut d'Estudis Catalans - Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: info@ritmenatura.cat
Avís legal / condicions d'ús