PLANETARI: DEEP SKY


Dg.
07
març

La nit estrellada és un dels paisatges naturals més bonics que podem contemplar des de la Terra, i com més negre és el fons de la nit, més es gaudeix. Milers d’estrelles esquitxen el cel damunt dels nostres caps, provocant-nos una sensació d’infinitud i, al mateix temps, de petitesa. Els éssers humans ho hem sentit des que els nostres ancestres van aixecar per primera vegada la mirada cap al cel. Però, què hi ha més enllà? Si poguéssim observar més i més lluny, escrutar aquest fons negre de la nit, ¿trobaríem més i més estrelles fins a l’infinit?

 

En els últims decennis els grans telescopis i els observatoris situats a l’espai han espiat aquest fons negre de la nit i han descobert un univers fascinant, dinàmic, complex, que no coneixíem. Centenars, milers d’objectes astronòmics que romanien ocults a la nostra mirada han omplert les nostres retines amb una explosió de colors, formes i dimensions inimaginables. La imatge moderna del nostre univers mereix ser explicada i coneguda per tots.

 

El cel d’avui

Un dels espectacles més bonics que ens ofereix la natura és l’observació del cel estrellat, però a les ciutats, a causa de la contaminació lumínica no podem gaudir-lo en la seva plenitud. Gràcies a la tecnologia del planetari digital podem apropar les estrelles i planetes que podrien contemplar-se després del capvespre des de Barcelona si les llums no ens ho impedissin.

 

Una petita xerrada en directe després del programa, on parlarem dels objectes celestes, les efemèrides i les constel·lacions que podrem veure per la nit.

DATA: 07-03-2021
HORA: 19h
PREU: 6 € | 50% dte. Clients Caixabank
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic Familiar
ADREÇA: Cosmocaixa - Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: 932 12 60 50

Avís legal / condicions d'ús