PARC PREHISTÒRIC DE LES COVES DEL TOLL


Ds.
28
maig

Les coves del Toll estan formades en roques calcàries d’un antic escull coral·lí de fa 38 milions d’anys, actualment l’acció del riu subterrani va formant cavitats de gran bellesa. Conegudes també com el “Palau de la Fauna del Quaternari” són un dels jaciments paleontològics més importants d’Europa. A nivell arqueològic s’hi ha trobat restes de la presència humana des del Paleolític Mitjà fins a l’Edat del Bronze amb un considerable nombre d’enterraments i altres materials del Neolític.

Les restes d’aquests éssers i de les seves activitats s’hi van anar acumulant, juntament amb els sediments arrossegats per les crescudes del torrent formant capes. Aquestes capes constitueixen un veritable arxiu de la història de la cova durant els darrers 100.000 anys. En les excavacions s’hi ha trobat trenta-cinc espècies diferents de mamífers, alguns dels quals estingits.

Durant més de 3.000 anys, la cova va quedar segellada per una esllavissada de terra del vessant, que va ocultar la boca sud. Això ha permès que els sediments arribessin als nostres dies sense que ningú no els remenés, constituint una mena de capsula del temps.

 

L’entrada a les coves és sempre guiada. Les entrades es treuen a la caseta de recepció de les Coves, zona de parquing. Està prohibit entrar sense guia.

DATA: 28-05-2022
HORA: De 10:30 a 14 h
PREU: Entrada individual 7,10 € Entrada reduïda 5€ (4 - 12 anys). Gratuïta menors de 3 anys
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Parc Prehistòric de les Coves del Toll - Carretera N141c, km 32 08180, Barcelona
LOCALITAT: Moià
CONTACTE: 938 20 91 34

Avís legal / condicions d'ús