Observació de rapinyaires a la Magarola


Ds.
15
setembre

Quan s’inicia la tardor els ocells migradors deixen les àrees de cria del centre i nord d’Europa per anar a buscar la bonança hivernal al continent africà. El pas majoritari dels rapinyaires a Collserola es produeix cap a la segona quinzena de setembre.

Les rutes de migració estan ben definides i aprofiten els corrents tèrmics que permeten als ocells enlairar-se i fer grans distàncies sense gaire esforç. Les rutes son sempre continentals i travessen les serralades per colls determinats. Quan han de salvar els mars ho fan sempre pel pas més curt. La ruta que passa per Collserola es coneguda com a via litoral de migració.

La campanya de seguiment que es fa al Parc es planteja tan pel seu interès científic com per l’afany de divulgar el fenomen. Durant tots els dies dels mesos de setembre i octubre que hi ha campanya, un o dos especialistes fan el recompte dels ocells i atenen als visitants orientant-los en l’albirament i interpretant el que es veu.

Com arribar al turó de la Magarola

Aproximació en cotxe fins:

  • Al Revolt de la paella, km 3,9 de la carretera de la Rabassada – seguir a peu la pista aproximadament 1,3 km i arribareu al turó de la Magarola.
  • Al km 6,5 de la carretera d’Horta a Cerdanyola (Pista Pas del Rei) – seguir a peu la pista aproximadament 1,7 km fins el turó de la Magarola.
  • Vista Rica, km 5. de la carretera de la Rabassada. Seguir a peu. Trobar el GR-92 – seguir les banderoles: turó de Santa Maria – Pas del Rei – turó de la Magarola.

A peu:

  • Des de Barcelona. Del Parc del Laberint d’Horta, per darrera del velòdrom – trobar el GR-6 (Barcelona-Montserrat) – seguir les banderoles: portell de Valldaura – carretera de la Rabassada – Vista Rica.
DATA: 15-09-2018
HORA: De 10 a 13 h
PREU: Activitat Gratuïta
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola - Turó de Santa Maria 08035 Barcelona
LOCALITAT: Turó de Santa Maria 08035 Barcelona
CONTACTE: 932 803 552 | ci@parccollserola.net
Avís legal / condicions d'ús