Visita guiada a L’Enigma Iber. Arqueologia d’una civilització


Dg.
13
juny

L’exposició “L’Enigma Iber. Arqueologia d’una civilització” vol abordar i explicar el tema de la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica i, fins i tot, més enllà, durant bona part de l’anomenada edat del ferro, entre els segles VI-I aC, tot fent un èmfasi especial en les comunitats arrelades en l’actual territori català. En conseqüència, la mostra pretén ser i es configura com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització.

Qui eren i d’on sorgiren els ibers? Com s’organitzaven territorialment i socialment? Com vivien? Quina llengua o llengües parlaven? Constituïen una civilització homogènia, amb estructures polítiques comunes i autoconsciència de la seva comunitat de llengua i de cultura o bé configuraven un mosaic de pobles i cultures diverses i autònomes, que només compartien uns trets culturals comuns? I, si és així, Quins són trets els comuns que caracteritzen la cultura i les formes de vida dels ibers? ? Com es vestien? Com es relacionaven amb altres grans civilitzacions contemporànies de l’Europa i la Mediterrània de l’edat del ferro i quines influències van rebre d’elles? Perquè i quan van desaparèixer els ibers? Quin patrimoni arqueològic i cultural d’origen iber ha perdurat fins als nostres dies?

Aquestes són algunes de les principals preguntes que, d’una manera clara, senzilla i comprensible per a un ample ventall de públics, l’exposició vol intentar respondre, preferentment a la llum de les noves recerques fetes durant els últims anys.

DATA: 13-06-2021
HORA: 12:30 h
PREU: 6 € entrada general | 4 € entrada reduïda | entrada gratuïta menors de 16 anys
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Museu d'arqueologia de Catalunya - Passeig de Santa Madrona, 39-41 | Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: macvisites.acdpc@gencat.cat | 93 423 21 49

Avís legal / condicions d'ús