La gran il·lusió. El cinema a Badalona 1898-1975


Dg.
13
gener

El cinema va arribar a Badalona el 1898 amb projeccions ambulants i el 1904 la ciutat ja tenia la primera sala estable. Així va començar la intensa relació entre el setè art i els badalonins.

Aquesta estreta vinculació és la que recorre la mostra La gran il·lusió. El cinema a Badalona 1898-1975 que ens convida a descobrir la història, els avenços, les anècdotes, i els incomptables episodis de memòria compartida que s’amaguen en la penombra d’una sala de cine.

L’exposició s’estructura en diferents apartats temàtics que combinen aspectes locals, com les sales d’exhibició, les programacions o les crítiques, amb aspectes més generals com l’evolució tecnològica, el fenomen de l’star-system o l’impacte que va tenir l’omnipresent censura en la producció cinematogràfica de l’Espanya franquista.

La mostra, que es completa amb la publicació d’un llibre del mateix títol de la historiadora Núria Casals, és també un homenatge al cinema i a totes aquelles persones que, en temps foscos i difícils, hi van poder trobar una finestra al món i una via d’escapada de la quotidianitat.

És a punt de començar la gran il·lusió! Els llums s’apaguen. Silenci.

DATA: 13-01-2019
HORA: De 10 a 14 h
PREU: Entrada Lliure
RESERVA: No cal reserva prèva
PÚBLIC: Públic Familiar
ADREÇA: Museu de Badalona - Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 1, 08911 Badalona, Barcelona
LOCALITAT: Badalona
CONTACTE: 933 841 750 | info@museudebadalona.cat
Avís legal / condicions d'ús