EXPEDICIONS TRANSATLÀNTIQUES, VACUNES I REMEIS TRADICIONALS XINESOS


Dj.
02
abril

Al llarg de la història, l’ésser humà ha mirat de trobar la immunitat a moltes de les infeccions que delmaven pobles sencers. Ja a l’antiga Xina imperial inoculaven el virus de la verola a persones susceptibles de contreure-la per provocar aquesta malaltia en una forma atenuada per tal d’immunitzar el pacient, el que es coneix com a variolització. Més endavant, al segle XVIII, l’aristòcrata viatgera Lady Mary Montagu va treballar amb molta constància per dur la variolització al Regne Unit.

Al final d’aquest segle, l’anglès Edward Jenner, pare de la immunologia, va descobrir la primera vacuna, i va ser portada a Amèrica a través de la Reial Expedició Filantròpica. En aquesta xerrada parlarem del descobriment de les vacunes, de la seva expansió pel món i de la influència que han exercit en la nostra història. L’expert Miquel Carandell, doctor en Història de la Ciència, farà un repàs sobre com la immunització ha contribuït a millorar la salut tant de l’ésser humà com d’altres animals.

A càrrec de Miquel Carandell Baruzzi, llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona i doctor en Història de la Ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona.

DATA: 02-04-2020
HORA: 19 h
PREU: 6€ (50% dte. Clients Caixabank)
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Cosmocaixa - Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: 932 126 050 | icosmocaixa@magmacultura.net
Avís legal / condicions d'ús