Empordàna’T


Ds.
08
agost

L’Empordà és un territori extraordinari quant al patrimoni natural perquè s’hi concentren quatre espais naturals catalogats que presenten un gran interès per la seva biodiversitat i geologia. Un indret natural únic on l’empremta de l’home també ha deixat un patrimoni cultural extraordinari.

Montgrí i Medes:

A cavall entre el massís del Montgrí, les illes Medes i el riu Ter, el parc natural ofereix un ric mosaic de natura, amb presència d’ambients mediterranis tan característics de la nostra terra com ara pinedes i prats, a més de dunes, arrossars, llacunes, penya-segats… i un fons marí d’una bellesa excepcional.
Oficina:
Passeig del Port, s/n
Espigó de Llevant
17258 L’Estartit
Tel.: 972 75 17 01

Cap de Creus:

Entre la terra i el mar, el cap de Creus és un espai d’una gran bellesa, dotat d’una configuració geològica singular, amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món. L’efecte de la tramuntana ha fet que hi apareguin formes d’erosió capricioses i n’ha transformat el paisatge d’una manera molt especial.
Oficina:
Palau de l’Abat
17489 El Port de la Selva
Telf: 972 19 31 91

 

L’Albera:

La serra de l’Albera constitueix l’extrem oriental del Pirineu. Hi trobem dues zones ben diferenciades: l’occidental (Requesens, Baussitges), amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i rouredes, i l’oriental (voltants del monestir de Sant Quirze de Colera), de condició mediterrània, amb suredes i brolles, on subsisteix l’única població natural de tortuga mediterrània de la Península ibèrica.
Oficina, centre d’informació i Jardí de l’Albera:
c. Amadeu Sudrià, 3
17753 Espolla
Tel.: 972 54 50 79
pninalbera@gencat.cat
www.gencat.cat/parcs/albera
La Jonquera c. Major, 2 tel 972555258

 

Els Aiguamolls:

Darrera el litoral sorrenc de la perfectíssima badia de Roses hi ha un mosaic d’ambients aigualosos fruit del festeig de la mar amb els rius Muga i Fluvià en els seus orígens i de la transformació secular de l’home. En l’actualitat, estanys, closes, recs, rieres, rius, sutzures, llaunes, aspres, dunes i la mateixa badia són el conjunt d’ambients, curulls d’una àmplia biodiversitat, que conformen el ric Parc Natural dels Aiguamolls.
Oficina:
El Cortalet
Ctra. De Sant Pere Pescador km 13,6
17486-Castelló d’Empúries
Tel. 972 45 42 22
Guia de lectura: Espai EmpordàNA’T.
DATA: 08-08-2020
HORA: De 10 a 14h i de 17 a 20h
PREU: Espai gratuït
RESERVA: No cal reserva
PÚBLIC: Públic familiar
ADREÇA: Ecomuseu-Farinera Castelló d'Empúries - C/ Sant Francesc, 5-7 17486, Castelló d'Empúries , Alt Empordà
LOCALITAT: Castelló d'Empúries
CONTACTE: 972 25 05 12
Avís legal / condicions d'ús