EL NOMBRE AURI, UNA RAÓ DE PES


Dc.
19
febrer

Saps quina és la raó o la proporció que ha inspirat més artistes al llarg de la història? Una raó que està relacionada amb la distribució dels pètals en una margarida o de les pipes en un gira-sol… La raó més irracional de totes! Es tracta d’un nombre envoltat de misticisme que s’ha anomenat auri o d’or, perquè representa un cànon occidental de bellesa i harmonia. El més sorprenent és que aquest nombre apareix en molts patrons de la natura.

En aquesta xerrada, la doctora en Matemàtiques Maria Alberich-Carramiñana ens revelarà aquest misteri i també ens farà descobrir propietats matemàtiques curioses del nombre auri, també denominat el nombre de la divina proporció. En particular, ens parlarà de la relació que té aquest nombre amb la successió de Fibonacci, amb els mosaics pentagonals o amb les tessel·lacions de Penrose, i també amb la inesperada troballa dels quasicristalls.

A càrrec de Maria Alberich-Carramiñana, doctora en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i professora agregada a la Universitat Politècnica de Catalunya-UPC.

DATA: 19-02-2020
HORA: 19 h
PREU: 6€ (50% dte. Clients Caixabank)
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Cosmocaixa - Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: 932 126 050 | icosmocaixa@magmacultura.net
Avís legal / condicions d'ús