ELECTRICITAT


Ds.
01
febrer

El nen/a participarà en quatre laboratoris en els quals estudiarà l’electricitat i les seves lleis. Amb aquest objectiu, muntarà una font química d’electricitat, controlarà llampecs, es familiaritzarà amb la transmissió sense fil d’energia i encendrà la llum en la foscor emprant un llum fet a mà.

Laboratori de llum
Fabricarem una bombeta d’incandescència fent servir un bulb, gas noble, filament i una font de corrent. Estudiarem l’efecte Joule de primera mà, i com els electrons troben obstacles en el seu camí, la qual cosa provoca l’escalfament del conductor.
Laboratori de llampec
En aquest taller cadascú construirà la seva pròpia bobina de Tesla encenent una bombeta sense fils. Descobrirem què és el camp elèctric, com sorgeix i per què no hi ha ni una mica de màgia en la transmissió sense fil de l’electricitat.
Laboratori de piles
Crearem piles químiques amb les nostres pròpies mans seguint la recepta d’Alessandro Volta. Després estimarem la seva potència i encendrem un petit díode emissor de llum (led). Finalment, podrem unir totes les piles en cadena per a encendre un llum molt brillant.
Laboratori de imants
En aquest cas muntarem un motor alimentat per electricitat. Tot i que el dispositiu no serà molt útil, girarà molt ràpidament. Més tard, esbrinarem com el corrent fa que els cables reaccionin amb els imants i veurem com la inseparable relació entre electricitat i magnetisme permet arrencar motors.
DATA: 01-02-2020
HORA: 11:30 h
PREU: 39€ (un nen + els pares)
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic Familiar
ADREÇA: Centre Civic Joan Olivé - Carrer del Comandant Benítez, 6 08028 Barcelona
LOCALITAT: Barcelona
CONTACTE: support@smart-barcelona.com
Avís legal / condicions d'ús