El temps de la memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona


Ds.
12
juny

La seu a Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya acull les col·leccions arqueològiques recuperades en les excavacions de diferents jaciments de les comarques gironines. Les formà la institució museística més antiga de les comarques de Girona, el Museo Provincial de Antigüedades y Bellas Artes, que fou creat l’any 1845 per la Comisión Provincial de Monumentos. Des del 1857, el museu està instal·lat en el monestir de Sant Pere de Galligants.

Amb motiu dels 175 anys de la seva fundació, l’exposició presenta alguns dels objectes més rellevants de les col·leccions del museu. De gran qualitat estètica, les peces exhibides són tresors arqueològics que emocionen, però també són excepcionals per la condició històrica que amaguen. Com a cultura material del passat, expliquen històries i memòria històrica de la vida i de la mort. És un recorregut que es fonamenta en les constants biològiques i psicològiques de la naturalesa humana. Tots i cadascun d’aquests tresors amaga i proporciona història i pòsit, amb anècdotes, tradicions, particularitats, peculiaritats. Fars de memòria, argila d’identitats, bocins d’humanitat, ens acosten al passat i ens demostren com d’importants són els museus per què la vida continuï.

DATA: 12-06-2021
HORA: De 10 a 19 h
PREU: Entrada 6 €, entrada reduïda 4 €, Gratuïta menors de 16 anys.
RESERVA: Cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Museu Arqueològic de Catalunya. Seu Girona - Monestir de Sant Pere de Galligants Carrer de Santa Llúcia, 8 17007 Girona
LOCALITAT: Girona
CONTACTE: 972 20 26 32 | macgirona.cultura@gencat.cat

Avís legal / condicions d'ús