Com se sobreviu a la Lluna? Reptes tecnològics per a futures missions lunars.


Dv.
24
abril

El passeig a la Lluna que van fer Neil Armstrong i Buzz Aldrin el 21 de juliol de 1969 durant la missió ApolloXI va suposar la culminació de la missió espacial més coneguda de la història. El programa Apollo, que va acabar el desembre del 1972, va aconseguir que dotze astronautes trepitgessin el nostre satèl·lit. Des d’aleshores, cap altre ésser humà no ha estat a la Lluna o en òrbita lunar; les missions lunars de les agències espacials han consistit únicament en la tramesa de rovers.

Tot i que actualment hi ha un interès renovat per l’exploració humana de la Lluna, encara queden molts reptes que cal superar abans de poder-hi establir assentaments permanents. Com ara les condicions extremes de la nit lunar, que requeriran noves tecnologies específiques per afrontar missions nocturnes. Presentarem algunes de les tecnologies que s’estan desenvolupant en aquest sentit i descobrirem que passar una nit fora de casa vivint a la Lluna implica reptes d’una magnitud enorme.

Ricard González Cinca és professor titular al Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya. Fundador i director del Laboratori de Microgravetat de la UPC, actualment és l’investigador principal de dos projectes nacionals, un de la NASA, un de l’ESA i un altre del CNES.

DATA: 24-04-2020
HORA: 19 h
PREU: 6 €
RESERVA: Cal inscripció prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: Caixaforum Girona - Carrer dels Ciutadans, 19, 17004 Girona
LOCALITAT: Girona
CONTACTE: 972 20 98 36
Avís legal / condicions d'ús