8 museus per famílies a Catalunya

Dv.
07
Oct

Els museus estan plens d’històries i misteris esperant ser descoberts per petits investigadors. Avui fem un repàs pels millors museus de Catalunya per anar-hi en família.

1. Museu Blau (Barcelona)

Al Museu Blau hi trobareu una amplíssima exposició permanent de fauna i flora per conèixer més de prop la natura que ens envolta. L’atracció del moment és la tarda amb cinema i dinosaures, on podreu gaudir de pel·lícula Jurassic Park, a més de visitar l’exposició de l’Spinosaurus, un impressionant dinosaure més gran que el Tyrannosaurus Rex!

Museu blau L’Spinosaurus és un dels protagonistes del Museu Blau. Font: Wikicommons

2. Museu del cinema (Girona)

Un museu molt dinàmic i interactiu on els menuts poden tocar, experimentar i veure com ha canviat el cinema des dels seus inicis fins els nostres dies. Es quedaran amb un pam de nas amb les il·lusions òptiques i les primeres pel·lícules de la història. La majoria de la col·lecció del Museu, gairebé vint mil de les peces, provenen de la col·lecció privada de Tomàs Mallol, un cineasta que va aplegar objectes, documents i pel·lícules de tot tipus durant més de 30 anys.

Museu del cinema
El Museu del cinema està ple d’activitats per descobrir com funciona les imatges en moviment. Font: Wikicommons

3. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Us imagineu caminar fa 2.000 anys per les vies de la Tàrraco romana o assistir als espectacles de l’amfiteatre? Al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ho podeu fer tal com ho feien els tarragonins de l’època romana, i descobrir com era la vida diària a una polis de l’Imperi romà. Disposeu d’exposicions i tallers per totes les edats per descobrir l’arqueòleg que porteu dins!

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
L’anfiteatre de la Tàrraco romana

4. Museu de l’automoció Roda Roda (Lleida)

Una exposició de cotxes, motos, tallers i benzineres des de principis fins a finals de segle, on podreu veure l’evolució de tot tipus de vehicles amb algunes curiositats com ambulàncies o furgonetes de Correus de diferents èpoques . Destaca la col·lecció de més de 2.100 miniatures i un antic camió de bombers que encantarà a grans i petits. Recordeu que el quart dissabte de cada mes és gratis.

5. Institut Català de Paleontologia de Miquel Crusafont (Sabadell)

Voleu saber-ho tot sobre els animals, dinosaures i homínids que habitaven a la Terra fa dotze milions d’any? Al Museu Miquel Crusafont podeu fer-ho a través de moltes activitats: tallers, excursions, concursos, jocs…i, fins i tot, quedant-vos a passar-hi la nit quan el Museu tanca les seves portes!

Institut Català de Paleontologia de Miquel Crusafont
Al Museu Crusafont s’explica l’evolució humana des dels primers primats.  Font: Wikicommons

6. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa)

Si els vostres fills són uns petits inventors, els hi encantarà passejar per aquest museu que es troba ubicat en una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa; robòtica, evolució de la informàtica, tecnologia, un munt d’experiments i, fins i tot, una visita a un autèntic taller tèxtil on coneixeran simpàtics personatges de principis del segle XX. No oblideu consultar el seu calendari d’activitats.

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
El Museu de la Ciència i la Tècnica es troba ubicat a una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa. Font: Wikicommons

7. Museu dels Joguets de Catalunya (Figueres)

Per anar-hi amb nens, o per tornar a la infantesa, el Museu del Joguet de Figueres fa un repàs a joguines des de la Prehistòria fins al segle XX. A més, és ideal si els hi voleu recordar que les joguines de tota la vida també són divertides! Amb l’entrada del Museu Dalí us fan descompte.

Museu del Joguet

Algunes de les joguines que es poden trobar al Museu dels Joguets de Figueres. Font: Wikicommons

8. Museu de les Terres de l’Ebre

Sabeu que a les Terres de l’Ebre hi van viure tot tipus de cultures? Ibers, cartaginesos, romans, àrabs… Si voleu que els vostres menuts entenguin millor l’evolució de la zona des de la Prehistòria fins a l’Edat Mitjana, heu de visitar la xarxa de Museus de les Terres de l’Ebre. Un conjunt de 5 museus on trobareu jaciments, monuments, exposicions, tallers i activitats de tot tipus sota el lema “Ebre, natura i cultura”. A més, molts dels guies van caracteritzats perquè us endinseu més a la història!

I si voleu continuar fomentant la curiositat per la recerca entre els petits de la casa, consulteu la nostra agenda!

 

Avís legal / condicions d'ús