Vine a conèixer els Neandertals a Catalunya

20
maig

L’exposició proposa als visitants nou interrogants amb l’objectiu de centrar una síntesi del coneixement actual dels neandertals. Com hem arribat fins aquí? Qui són els neandertals? Com es van descobrir? On es troben fòssils de neandertal a Catalunya? On es localitzen jaciments neandertals a Catalunya? Què menjaven? Quines creences tenien? En quin entorn van viure? Han desaparegut els neandertals? Farem un viatge als principals jaciments gràcies a un audiovisual que inclou comentaris, anècdotes i entrevistes a destacats investigadores. Quatre clips de presentació dels importants jaciments de l’Abric Romaní, Coves de Serinyà, de la Roca dels Bous i de la Cova del Gegant ens introduiran a les peculiaritats d’aquests singulars emplaçaments.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha complementat els elements gràfics i audiovisuals amb material de les seves col·leccions, tot mostrant la mandíbula d’un adult de la cova del gegant (dipòsit de l’ajuntament de Sitges), repliques de restes cranials preneandertals i neandertals de Banyoles, Talteüll i Llemosí, indústria lítica de la cova del gegantde Sitges i indústria lítica de l’abric Romaní de Capellades.
Mostra organitzada por la Universitat de Barcelona (Grup de Recerca del Quaternari-SERP, Grup de Recerca DIDPATRI) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, i comissariada per Josep Maria Fullola, director del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona i Francesc Xavier Hernàndez, director del Grup de Recerca DIDPATRI, de la Universitat de Barcelona, i Joan Daura i Montserrat Sanz, membres del Grup de Recerca del Quaternari (SERP).

DATA: 20-05-2018
HORA: De 10 a 14 h i de 17 a 20 h
PREU: 3€ | 1,5€ Entrada reduïda | Gratuïta fins els 12 anys
RESERVA: No cal reserva prèvia
PÚBLIC: Públic general
ADREÇA: MUSEU DEL SURO - Placeta del Museu del Suro, s/n, 17200 Palafrugell, Girona
LOCALITAT: Palafrugell
CONTACTE: 972 30 78 25 info@museudelsuro.cat
Avís legal / condicions d'ús